Номинацията за цацаров за КПОНПИ бе подкрепена от Гешев

Номинацията за цацаров за КПОНПИ бе подкрепена от Гешев
МВР
A A+ A++ A

Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев подкрепи кандидатурата на настоящия обвинител номер едно Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), предаде БГНЕС.

По време на акция на Асоциацията на прокурорите по залесяване на Тревненския балкан Гешев заяви, че няма притеснения относно процедурата по избор на нов главен прокурор, въпреки че кандидатурата му беше върната веднъж от държавния глава.

Иван Гешев изрази увереност, че президентът ще спази конституцията, но не се ангажира със срок, в който очаква да бъде подписан Указа за неговото официално назначаване.

„Сигурен съм, че президентът ще спази българската Конституция, а вече какви са хипотезите, като времеви отрязък на всичко, не мога да кажа и ако кажа ще е спекулация”, заяви Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия.

Бъдещият обвинител номер едно в държавата, каза, че прокуратурата и сега работи в добра координация с антикорупционната комисия.

“Естествено, че подкрепям главния прокурор Сотир Цацаров. Той е брилянтен юрист, добър администратор. Той ще остави прокуратурата в изключително добра кондиция”, заяви Гешев.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"