Каракачанов: Няма да сме патица за отвличане на вниманието от сръбските проблеми

Каракачанов: Няма да сме патица за отвличане на вниманието от сръбските проблеми
A A+ A++ A

Това, че Сърбия има проблеми не означава, че България трябва да бъде изкупителна жертва, "патица за отвличане на вниманието" от вътрешните й проблеми. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в кулоарите на парламента шпионския скандал, в който името на страната ни е замесено от сръбски депутат.

Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дречун заяви, че българските служби стоят зад записа, на който се вижда как руски агнет дава пари на високопоставен сръбски държавен служител, като целта била да се създаде напрежение между Белград и Москва.

"Такива неща, за които говори сръбският депутат, няма. Българските народни представители също не винаги говорят неща, имащи общо с истината. Така че в сръбския парламент всеки депутат може да си говори каквото си иска", добави вицепремиерът.

Като член на делегацията, която ще пътува с премиера Бойко Борисов в САЩ, министърът ще участва в разговори, свързани със задълбочаване на сътрудничеството в отбраната. 

"Споразумението за стратегическо партньорство трябва да бъде актуализирано, то е остаряло. В практически аспект някои американски компании проявяваха интерес и към другите проекти - инвестиции в производството на въоръжение, неща, свързани с отбраната", обясни Каракачанов. 

Единият от протестите срещу Валери Симеонов, заради избора му за заместник-председател на НС, бил организиран от бившите им колеги от "Атака", потвърди Каракачанов тезата на Симеонов.

За недоволството на майките попита - "Колко пъти искат да му отрежат главата. Или искаме да отнемем правото на някого да говори свободно, и, когато греши и си понесе отговорността за това, да продължим цял живот да го гоним, малко болшевишко е, смята Красимир Каракачанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници