Кобрата: Влизам в ролята на треньор на Тервел

Кобрата: Влизам в ролята на треньор на Тервел
A A+ A++ A
Родната боксова звезда Кубрат Пулев ще бъде в ъгъла на Тервел по време на галавечерта в Пловдив на 14 декември срещу коравия американец Дешон Уебстър. Кобрата обясни своята рола в щаба на по-малкия си брат преди дългоочакваната негова битка за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.
 
"Надявам се и брат ми да направи такава голяма победа. Неслучайно избрахме Пловдив, защото сме наполовина пловдивчани, тъй като баща ни е оттам. Там са ни корените и затова избрахме този град. Радвам се, че в България пак се осъществява такава гала и този път брат ми ще играе и ще опита да зарадва феновете в Пловдив. Там са много боксови хора, "Странджа" се провеждаше там, хората там имат най-много отношение в бокса. Ще има много международни участия, моят бивш противник е тук - Богдан Дину", каза Кобрата.
 
Според него е важно да стане хубаво боксово шоу в Пловдив, но още по-важно е брат му да победи.
 
"Не ми пречи организацията, защото вече имам опит, а и голям екип. На някого може да му отнема повече усилия, но на мен лично - не. Трябва да се постараем да защитим фамилията Пулев и да направим едно хубаво боксово шоу, в което Тервел да победи. Вживявам се в ролята на треньор, защото знам какво е, но когато се качи на ринга, той се оправя. Преди мача е изключително важно всичко около него да е наред и да мисли само за двубоя. Най-важното е екипът около боксьора да го подкрепя. От личен опит знам, че ако някой не може да направи нещо, е много изнервящо точно преди битката.  Малките детайли трябва да са наред, той трябва да е спокоен и концентриран. Трябва да е в перфектна форма, да е отпочинал и да се представи добре. До няколко месеца ще има мач за титлата, няма вратички за измъкване. Ще участвам в мач за световната титла, моментът дойде", обясни Кобрата.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »