Последните 5 най-добри трансфера на сър Алекс Фъргюсън

Последните 5 най-добри трансфера на сър Алекс Фъргюсън
wikipedia
A A+ A++ A

Сър Алекс Фъргюсън спечели 36 трофея през своите 26 години в Манчестър. Предполагаме, че той  е напуснал клуба като е бил сигурен, че оставя състава в блестяща форма. Успехът на Юнайтед, когато той беше начeло на отбора, се дължеше до голяма степен на способността на шотландеца да забележи играч.  Фъргюсън успя да примами бъдещи легенди на футбола като Ерик Кантона, Питър Шмайхел и Кристиано Роналдо в клуба. Именно, заради неговия нюх към футболната стратегия решихме да припомни на спортните запалянковци за петте най-добри трансфера на шотландеца по време на неговото „царуване“.

Източник: Facebook

Posted by Димитър Бербатов on Saturday, March 3, 2012

    1. Димитър Бербатов
Известено беше, че българският талантлив футболист Димитър Бербатов беше откраднат от Манчестър Юнайтед. След вкарването на цели 46 гола за един сезон за Тотнъм, сър Алекс Фъргюсен реши да избере българина. Той даде за Бeрбo 30 милиона щатски лири. Ако смятате, че най-скъпият за Юнайтед трансфер е неоправдан, трябва да кажем, че според статистиките времето на Олд Трафорт беше оползотворено. Той създаде няколко запомнящи се момента, спечели две титли във Висшата лига и вкара 56 гола в 149 мача за Юнайтед.

  2. Хавиер Ернандес

След катастрофалната 2009 г. феновете започнаха да се питат, дали Фъргюсън е загубил усета си към трансферния пазар. Година по-късно обаче мениджърът доказа, че все още може да намери някои необработени диаманти. Юнайтед подписа бюджетен договор с неизвестния през 2010 Хавиер Ернандес от Chivas de Guadalajara за 7 милиона паунда преди Световното първенство същата година. Той отбеляза 20 гола в дебютния си сезон,  след което 12 и 18 гола през следващите два сезона. Отпътуването на Фъргюсън обаче бе началото на края за Чичарито в Юнайтед. Той взе решение да напусне клуба през 2015 година.

3. Робин ван Перси

След като Юнайтед загуби титлата със сериозна голова разлика през 2012 г., сър Алекс Фъргюсън си купи перфектния утешителен подарък Робин Ван Перси. Холандецът прекара три години на "Олд Трафорд", но именно формата му през първия сезон го накара да си струва всяка заплатена от клуба стотинка, тъй като до голяма степен причината Юнайтед да грабне 20-ата титла в лигата, се дължеше на него.

4. Дейвид де Хеа

Вратарят бе закупен от Атлетико Мадрид за 18 милиона паунда, за да бъде заместител на Едвин ван Дер Сар. Първоначално всички футболни анализатори намираха тази сделка като много лошо мениджърско решение, тъй като беше лесно затруднен от въздушните топки. Залагането на голмайсторския отбор сега е с коефициенти 1.66 за Юнайтед.  Но Фъргюсън запази вярата си в младия испанец и Де Геа постепенно започна да се утвърждава в отбора по време на последния сезон на шотландеца на Олд Трафорд. 29-годишният младеж оттогава се утвърди като един от най-добрите вратари в света  и една от най-добрите сделки на Фъргюсън.

5. Антонио Валенсия

Валенсия винаги се е борил да заема мястото на Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“ след като талантливият португалец напусна Манчестър. Той се оказа един много успешен трансфер за червените дяволи. През своите 10 години в Юнайтед, Валенсия спечели Висшата лига, ФА Къп и Лига Европа, както и наградата „Играч на годината на Манчестър Юнайтед“ през 2012 и 2017 година.  

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »