България се опитва да срещне арестуваните моряци с близките им

България се опитва да срещне арестуваните моряци с близките им
Цветанов е на посещение в Мадрид, където разговаря със своя испански колега Хосе Фернандес Диас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Испанското законодателство предвижда тримесечен период, в който задържани за трафик на наркотици да нямат право да се видят с роднините си.

Така вътрешният министър Цветан Цветанов отговори на въпроса кога задържаните в Кадис български моряци е възможно да имат свиждане в ареста, предаде Дарик радио.

Цветанов е на посещение в Мадрид, където разговаря със своя испански колега Хосе Фернандес Диас.

Цветан Цветанов допусна възможността българската дипломация да успее в усилията си сънародниците да се срещнат колкото се може по-скоро със своите близки.

Случаят с кораба „Свети Николай” е много по-тежък от обичайното, сподели той пред журналисти.

Сериозността на случая се допълвала и от факта, че освен трите тона скъп наркотик, на борда на кораба не е имало нищо друго.

„Ако говорехме за един натоварен кораб и с други стоки и някакво малко количество кокаин е намерено, мисля, че нещата са съвсем различни от това, което имаме днес да дискутираме”, каза той.

Само за една част от екипажа разследващите разполагат с данни за съпричастност към канала за наркотик, посочи още българският вътрешен министър. Той заяви, че основни организатори на канала са колумбийци и испанци.

Менажирането на кораба е ставало чрез куха фирма, поясни министърът и добави, че освободените от съда в България Дойчин Дойчев и Руслан Колев са се познавали.

Корабът „Св. Николай”, плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания.

Заловеният кокаин бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма.

Справка в морските регистри показва, че корабът „Свети Николай” е сменил съвсем наскоро името си. До преди по-малко от месец той е плавал с името „Бургас 3”.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Кадис #Испания #България #кокаин #кораб #Свети Николай #Мадрид #Дойчин Дойчев #Руслан Колев #Бургас 3

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"