188920 статии       |       382 интервюта       |       1521 снимки       |       38127 абоната       |      
USD 1.73451| EUR 1.95583| GBP 2.18358|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитВоден режим ПерникПо ваш сигналИранКоронавирус

ГОРЕЩА ТЕМА: Нов протест пред МС тази вечер
Размер на шрифта:   

Петя Димитрова с отличие сред топ мениджърите на най-големите индустриални, финансови и застрахователни компании в България

21 ноември 2019, четвъртък / 09:53; Коментари: 0
Send to Kindle
Петя Димитрова с отличие сред топ мениджърите на най-големите индустриални, финансови  и застрахователни компании в България

На тържествена церемония в София бяха отличени дамите, които ръководят най-големите компании и финансови институции в България. Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, беше отличена като една от едва 6-те наградени жени - топ мениджъри, начело на едни от най-големите индустриални, финансови и застрахователни компании в България.

 

 

Наградата беше връчена за отличните резултати постигнати от Пощенска банка и за най-новите й постижения, както и за успешно ръководство, което насърчава включването на жените в бизнеса. Топ-мениджърите получиха престижните награди по време на специално събитие за представяне на резултатите от първото у нас проучване „Жените в корпоративна България“, което се провежда по повод 10-та годишнина на Сдружение „Дамски форум“, в което членуват 111 дами на високи ръководни позиции. Събитието беше организирано съвместно с екипа на сп. „Икономист“.

Проучването „Жените в корпоративна България“ обхваща 300-те най-големи компании в България, като отличава онези от тях, които имат най-голямо присъствие на жени в Управителния съвет и Надзорния съвет, жена председател на УС / НС, а така също имат жена за CEO. Критериите на проучването са заимствани от изследването Европейски индекс на полово разнообразие на организацията European Women on Boards, в което са включени 200 публични компании от 9 държави. Сред целите му са да покаже къде е позиционирана България в постигането на реално разнообразие в мениджърските екипи, което е залог за успешното развитие на съвременния бизнес. Сдружение „Дамски форум” е неправителствена организация, в която членуват дами на високи ръководни позиции или развиват успешно собствен бизнес. Целта им е да споделят натрупания опит, да обменят идеи и да работят в посока развиване на обществото и позицията на жената в него. Те знаят, че пътят, който са изминали, не е лесен и имат желание да помагат на младите надежди на България с амбиции и стремежи да постигнат успехи и високо професионално ниво.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО