Кръстина Таскова от ВОЛЯ: Оставаме на позицията първите три дни от болничните да се поемат от НОИ

Кръстина Таскова от ВОЛЯ: Оставаме на позицията първите три дни от болничните да се поемат от НОИ
A A+ A++ A

Депутатите от ПГ на ВОЛЯ се срещнаха с представители на синдикатите, работодателските организации и институциите. Целта на срещата беше ВОЛЯ да представи законодателната си инициатива, която предвижда първите три дни от болничните да се поема от НОИ. „Оставаме категорично на позицията, че първите три дни трябва да се плащат от държавата, а не от бизнеса. Работодателите плащат осигуровки, правят удръжки от заплатите на работниците и пак ги внасят в държавния бюджет, да ги принуждаваме да плащат, означава скрито покачване на данъците за бизнеса. След като държавата прибира осигуровките, редно е да е съпричастна към болничните. Смятаме, че предложението ни е в интерес и на работодателите, и на работниците.

С това предложение за пореден път доказахме, че малкият и средният бизнес имат свое представителство в НС и това сме ние от ВОЛЯ“, коментира Кръстина Таскова, зам.-председател на ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“. „Най-наболелият проблем – фалшивите болнични, може да се разреши само с по-голям контрол на държавата“, заяви депутатката от ВОЛЯ Дора Христова, която е в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Според вицепрезидента на КТ „Подкрепа“ Йоанис Партениотис трябват крути и адекватни мерки на контрол върху двете страни – и върху лекарите, и върху работещите. КТ „Подкрепа“ дори ще предложи първите пет дни от болничните да са за сметка на работодателите. Представителите на работодателските организации – КРИБ и АИКБ, подкрепиха идеята на ВОЛЯ.

Всички гости се обединиха, че темата е изключително важна и деликатна и благодариха на ВОЛЯ за възможността да се обсъди. Депутатите се ангажираха да подкрепят идеи ако са в синхрон с политиката и вижданията на политическа партия ВОЛЯ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"