Хеморагична пневмония е погубила 3-годишното детенце, чиито родители търсеха помощ в 3 болници

Хеморагична пневмония е погубила 3-годишното детенце, чиито родители търсеха помощ в 3 болници
A A+ A++ A

Двустранна хеморагична пневмония е причината за смъртта на 3-годишното дете, което почина миналата седмица, след като родителите му търсиха помощ в три столични болници. Това показват резултатите от аутопсията на детето, съобщи bTV, като се позова на два свои източника.

Повече от два часа лекарите в педиатричната болница в София отказват лечение на 3-годишното им момченце. То умира в "Пирогов", след като е било водено от родителите в още две болници - Университетската "Лозенец" и Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев". Според майката и бащата именно забавянето за прием в болница се е оказало фатално за техния син.

Думите им се потвърждават и от баща на 2-годишно дете, който също чакал три часа за преглед в педиатрията.

Според бащата, причината за това е, че в приемния кабинет има недостиг на дежурни лекари, които да преглеждат децата.

Педиатърът д-р Елена Паскалева-Георгиева (на снимката), която, според родителите е отказвала в продължение на часове да хоспитализира детето в столичната педиатрична болница "Проф. д-р Иван Митев", обаче разказа друга версия за случилото се. По думите ѝ момчето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

Здравният министър Кирил Ананиев вече разпореди проверка и в трите лечебни заведения. Тя ще бъде направена от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Резултатите се очакват в сряда.

Хеморагичната пневмония се развива мълниеносно и представлява усложнение при грип или остра вирусна инфекция. Тя блокира работата на белия дроб, предизвиква тежък кръвоизлив и дихателна недостатъчност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници