Александър Тонев от Ботев Пд стана играч №1 на последния кръг в елита

Александър Тонев от Ботев Пд стана играч №1 на последния кръг в елита
A A+ A++ A

Целта ни е да спечелим всички мачове до края на полусезона. Това заяви на пресконференция в Пресклуб „България“ офанзивният футболист на Ботев Пловдив - Александър Тонев, който бе определен за „Играч на 16-и кръг“ в efbet Лига. Полузащитникът отбеляза победния гол във вратата на Левски за минималния успех с 1:0 на пловдивчани – техен втори пореден в първенството след този при визитата на Дунав в Русе с 2:1. В Русе Тонев също блесна - с 2 голови асистенции към Виана.

Според него трудното начало на сезона е било причина за посредствените резултати при Желко Петрович, а не самият треньор, който бе заменен от Ферарио Спасов. „Добър ден на всички, искам да благодаря за наградата – тази награда не е толкова за мен, колкото за моите съотборници, ще си я занеса в съблекалнята. Атмосферата, и преди и сега, си е една и съща, но в началото на сезона тръгнахме много лошо и това ни повлия негативно. Сринахме се психически и това ни повлия на играта, не става въпрос за треньор, за футболисти“, започна той.

„Казахме си, че може само да спечелим след смяната на треньора и след неговото назначаване показваме една много добра игра, хъс, амбиции и мисля, че ще се чувстваме все по-добре с всеки изминал мач. Истината е, че нямахме късмет в първите 2-3 мача, 90% от младите момчета се сринаха физически и психически и оттам дойде това нежелание за игра“. Тонев отбеляза кои са причините за подобрението в резултатите на Ботев и разкри целите пред отбора.

„На първо място е треньорът – той вкара малко повече настроение в съблекалнята, накара ни да се отпуснем, след което, на второ дойдоха и двете победи, които подобриха самочувствието ни. Ще се опитаме да си вземем всеки мач до края на полусезона. Ботев е един за мен адски голям клуб и история, с минало и с бъдеще, и с една от най-многобройните публика и фенове. Така стана, че направихме лош старт, отдръпнаха се хората от стадиона, нямахме много посещаемост, а и няма голям капацитет на Коматево. Дано хората доживеят един хубав стадион, и съответно футболистите една добра посещаемост“, продължи юношата на ЦСКА.

Той отказа да коментира темата за националния отбор и заяви, че няма по-хубаво нещо от това клубът да набляга на играчи от школата. „Няма да коментирам темата за националния отбор – когато бях там, да, но сега не искам. Напълно е възможно да играя отново за него, ако бъда повикан. Аз проблем с позицията нямам, дали ще е отляво, отдясно, зад нападателя, или като нападател, нямам проблем. Да, това е едно от най-хубавите неща – какво по-хубаво от това един клуб да види собствените си деца израснали, пораснали с характер, а не да разчитаме на чужденци – всички сме запознати с това какво правят и искат клубовете, каква политика следват и т.н.“, завърши Тонев, цитиран от БГНЕС.

Ботев е на десета позиция в родния шампионат с актив от 16 точки. Тимът на Ферарио Спасов ще гони трета последователна победа при домакинството си на Етър на 25 ноември.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »