Ахтопол се сдоби с 3D кино

Ахтопол се сдоби с 3D кино
Ахтопол се възражда - това, което сме изтървали последните години го наваксваме, каза най-младият кмет на града - 34-годишният Атанас Желязков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За първи път в едно от най-романтичните градчета на южното Черноморие, Ахтопол, има 3D кино.

След генерален ремонт на кино и театралната зала, приключен в рекордно кратък срок, за жителите на курортното градче се сдобиха с 3D кино, предаде БГНЕС.

За Ахтопол има легенда, че е град на любовта и под това мото преди седмица приключи фотоконкурс, а изложбата с избраните творби жителите и гостите на града ще могат да видят в централната му част от 6 до 9 септември.

„Ахтопол се възражда - това, което сме изтървали последните години го наваксваме," каза най-младият кмет на града - 34-годишният Атанас Желязков.

„Досега тук, в кметството, се работеше на парче. Бенефициент по европейските програми е община Царево, а не Ахтопол и бе широко разпространено мнението, че Царево дърпа всичко за себе си, а за Ахтопол не стига почти нищо от средствата," допълни Атанас Желязков.

Тази тенденция вече е пречупена и Ахтопол и Царево работят в екип, увери кметът.

Приоритет на общинските власти обаче е пътят Царево - Ахтопол, проектът за който е готов още от 2006 г., на обща стойност 8 млн. лева.

„Щастлив съм, че за рекордно кратко време тази година успяхме да отпушим пътя Ахтопол - Синеморец," гордее се Атанас Желязков.

В най-новия квартал „Лазур" в Ахтопол, с най-новите къщи и хотели, в които собственост имат и българи, и чужденци за годините от строителството им няма асфалтирана нито една улица.

„Първата улица, която ще започнем да правим от септември, е именно в този квартал, нарича се „Безименна" - асфалтиране, бордюри, тротоари," съобщи той.

За съжаление, бившият кмет не можа да я ремонтира, а той живее все още на тази улица, отбелязва настоящият кмет Атанас Желязков.

„Следващата ни задача е да отворим подходите към плажа. А също и да разчистим старите нелегитимни бунгала - те са вече демоде и неправомерно са се използвали досега, създавайки нелоялна конкуренция на местните жители и хотелиери, без да се заплащат туристически такси, без категоризация, с нищожни наеми върху общинската земя, върху която са изградени," изрежда кметът намеренията си.

#Ахтопол #3D кино #асфалт #Царево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"