Борисов: Бутнахме стената между България и бивша Югославия

Борисов: Бутнахме стената между България и бивша Югославия
A A+ A++ A

Мисля, че и ние като германците можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес падна. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

,,От днес Сърбия има пристанище Бургас, Варна и до Истанбул няма нито един светофар, а цялата българска промишленост ще ползва този път за Западна Европа, така че днес свързваме Азия и Европа чрез България и Сърбия'', допълни още българският министър-председател.

Сръбският президент Александър Вучич благодари днес на всички, които са участвали в строителството на източното разклонение на Коридор 10 от Ниш до българската граница.

,,Благодаря на всички прекрасни и способни хора, които работиха за осъществяването на тази мечта. За Сърбия тази автомагистрала не означава само километри, а и свързване, нови инвестиции, нови работни места. Това е бъдещето, което желаем да оставим на нашите деца", написа Вучич в Инстаграм, предава БТА.

Заедно с текста Вучич публикува и снимка на автомагистралата и на тунела Банцарево. Изграждането на източното разклонение на Коридор 10 започна през 2010 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »