Не разрешиха на дебела котка да лети до Москва (СНИМКА)

Не разрешиха на дебела котка да лети до Москва (СНИМКА)
A A+ A++ A

В Шереметиево мъж не получи право да се качи на самолет от Москва до Владивосток заради "твърде дебела котка". Това разказа самият пътник Михаил Галин във Фейсбук, предаде Канал 3. Името на домашния любимец е Виктор, той пътувал със собственика от Рига до Владивосток с прекачване в Москва.

На летището в Рига пътника с животното се качили на самолета и безопасно стигнали до руската столица. На ветеринарния контрол в Шереметиево обаче в паспорта на животното бил поставен печат, след което човекът отишъл до бюрото за регистрация.

Служителка на летището, според Михаил, няколко пъти премерила и претеглила целия му багаж, след което заявила, че котката също трябва да бъде поставена на кантара. Оказало се, че домашният любимец е отчел до десет килограма, заради което може да се транспортира само в багажното отделение.

Мъжът се опитал да обясни на служителката на летището, че котката няма да оживее до Владивосток, но тя отказала да "поеме отговорност" и да наруши инструкциите. Тогава Михаил се отказал от полета. За да бъде пусната в салона 10-килограмовата котка, мъжът решил да намери подобно животно с по-ниско тегло. Миниатюрната Фийби, която отговаря на стандартите на авиокомпанията, станала „котка-дубльор.

В резултат на това Михаил и котката му Виктор получили бордна карта и спокойно стигнали до Владивосток..

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »