Българските власти още нямат достъп до арестуваните моряци

Българските власти още нямат достъп до арестуваните моряци
21 българи бяха арестувани при операция „Еспартана" в Испания на 16 август, след като на борда на кораба „Свети Николай" бяха открити близо 3 тона кокаин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Български представители все още не са допуснати от испанските власти до арестуваните български моряци от кораба „Свети Николай".

21 българи бяха арестувани при операция „Еспартана" в Испания на 16 август, след като на борда на плавателния съд бяха открити близо 3 тона кокаин.

Представител на българското посолство, вероятно консулът, ще се срещне най-рано в началото на септември със задържаните български моряци, предаде БНР.

Тогава вероятно те ще бъдат разпитани и от съда по-подробно около този случай.

Българската делегация, водена от вътрешния министър Цветан Цветанов, в която присъства и директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров, следобед ще има редица срещи в испанското министерство.

Министърът на вътрешните работи ще акцентира върху международната операция, при която бяха задържани 21-те българи на борда на кораба.

Главен комисар Станимир Флоров, директор на ГДБОП, ще се срещне с началниците на националната полиция в Испания и ще говорят по темата трафик на кокаин.

Испанските власти проявяват интерес и към темата, свързана с атентата на летище Бургас, и тя ще бъде обсъждана при посещението на вътрешния министър. Неговите срещи започват около 16:00 българско време.

#кораб „Свети Николай" #български моряци #Испания #кокаин #Цветан Цветанов #Станимир Флоров #Бургас #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"