Извинението на правителството не спря фермерите

Извинението на правителството не спря фермерите
Въпреки разговорите с премиера и извиненията на правителството, зърнопроизводителите засега няма да прекратят протестите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки разговорите с премиера и извиненията на правителството зърнопроизводителите засега няма да прекратят протестите.

„За днес протестите продължават. Ще сведем всичко, което говорихме днес, до нашите членове и ще го обсъдим“, заяви председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов, цитиран от БГНЕС.

Повече от час представителите на Националната асоциация на зърнопроизводителите и на Асоциацията на земеделските производители в България разговаряха в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и земеделския министър Мирослав Найденов.

„Искам от името на цялото правителство да се извиним на целия сектор земеделие за това, че те са се почувствали излъгани от финансовата рамка, подписана с тях, и за това, че тя няма да може да бъде изпълнена в размера, в който предварително се бяхме договорили“, заяви след срещата земеделският министър.

Представителите на правителството за пореден път са уверили фермерите, че няма да има промени в бюджета за земеделие между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет за следващата година и няма откъде да се намерят исканите допълнителни 230 милиона лева за национални доплащания за единица площ.

#председател #Националната асоциация на зърнопроизводителите #Ангел Вукодинов #Мирослав Найденов #правителство #фермери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници