Въпреки високите температури, започва акция "Зима"

Въпреки високите температури, започва акция "Зима"
A A+ A++ A

Напрежение в детска градина в Пловдив. Проверка на общината ще установява дали 5-годишно дете е наказвано системно от помощник-възпитател. В същото време, родители на деца от групата обвиняват директора на градината в натиск върху персонала и защитават възпитателката.

Акцията е разделена на три етапа. Първият, който започна от днес, е адресиран към велосипедистите. Вторият, който започва от 15 ноември, е адресиран към пешеходците. Третият етап е насочен към МПС-тата.

Идеята е с настъпването на зимата и трите групи да са по-подготвени за зимните условия.

Велосипедите трябва да имат светлоотразителни елементи, фарове и стопове.Илия Георгиев - главен инспектор: Това е доста уязвима категория участници в движението и абсолютно всички би следвало да се съобразяваме с тях, да проявяваме толерантност към тях и да ги пазим на пътя. Много е важно всички водачи на велосипеди на пътя да знаят, че трябва да карат в колона един зад друг, а не - един до друг. При управление на велосипед не трябва да махат ръцете си от кормилото, не трябва да освобождават педалите и най-вече - да обръщат внимание и да се грижат за собствената си безопасност. Препоръчваме използването на предпазни каски, както и това да са достатъчно концентрирани за случващото се около тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »