Иво Маринов: Руските туристи на BVT няма да имат проблеми

Иво Маринов: Руските туристи на BVT няма да имат проблеми
Иво Маринов увери, че руските туристи на БВТ няма да имат проблеми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руските туристи, пристигнали в България с фалиралия туроператор "Българиан Вип Турс" (BVT) няма да имат проблеми, обеща зам.-министърът на икономиката Иво Маринов.

„Още във вторник следобед е получена информация в МИЕТ за финансовото състояние на "Българиан Вип Турс". Бяха предприети действия, за да може всички, които са в България и предстои да дойдат в страната да проведат нормално своята почивка", каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов пред БНР в четвъртък сутринта.

В сряда е имало среща с представители на фирмите. Практика е руските туроператори да работят с няколко от българките фирми и след като "Българиан Вип Турс" беше информирала руските туроператори за невъзможността да обслужва техните туристи – тези контингенти бяха поети от други български туроператори, така че нещата са нормални и руските граждани могат спокойно да проведат почивката си в България, каза Маринов.

По думите му общият брой туристи, обслужвала фалиралата фирма, е около 1000, като не са само руски граждани, но и граждани на Иран, Казахстан и Румъния.

„За руските граждани няма никакви проблеми", каза той и добави, че за туристите от другите страни има директива на ЕС, според която когато туроператорът изпадне в състояние на фалит и несъстоятелност и туристът не може да получи услугите, за които е предплатил – отговорността е на туроператора. В зависимост от законодателството на отделната страна тази материя се урежда по различен начин. Маринов увери, че българските туроператори имат готовността за реакция и няма да има проблеми с тези, които предстои да пристигнат или да си тръгнат.

Заместник-министърът обясни и че няма български туристи, заминали чрез "Българиан Вип Турс" в чужбина.

#Бългериън Вип Туърс #Ирина Тюрина #България #Руския туристически съюз #Капитал Тур #Иво Маринов #заместник-министър #туроператор #Министерство на икономиката #МИЕТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"