Русия: Да не се гонят руски туристи заради фалиралия оператор

Русия: Да не се гонят руски туристи заради фалиралия оператор
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Руската държавна агенция по туризма "Ростуризъм" се обърна към властите в България с молба да се намесят и да не допуснат руски туристи да бъдат гонени от българските хотели заради фалиралия български туроператор „Бългериан вип турс".

По данни на агенцията, засегнатите от фалита хотели са четири, предаде Интерфакс, цитирана от „Труд".

Съответното писмо е изпратено до българското министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Негово копие ще бъде изпратено и до руското министерство на външните работи.

Заради фалита на компанията „Бългериан вип турс" засегнатите хотели настояха руските туристи повторно да заплатят своя престой или да напуснат хотелските стаи.

По данни на експерти около 500 руски туристи може да бъдат засегнати от ситуацията.

Говорителят на Федералната агенция по туризма Ирина Щеголкова посочи, че българските хотели са сключили договор не с туристите, а с туристически компании и трябва с тях да изяснят своите отношения.

По-рано в четвъртък заместник-министърът на икономиката Иво Маринов обеща, че руските туристи, пристигнали с фалиралата BVP, няма да имат проблеми.

#Бългериън Вип Туърс #Ирина Тюрина #България #Руския туристически съюз #Капитал Тур #Иво Маринов #заместник-министър #туроператор #Министерство на икономиката #МИЕТ #Ростуризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници