Страхотно! Арсенал помага на феновете с нарушен слух

Страхотно! Арсенал помага на феновете с нарушен слух
A A+ A++ A

Арсенал е първият клуб във Висшата лига, който стартира програма за своите глухонеми фенове или хора с нарушен слух. "Артилеристите" обявиха, че стартират изцяло нова услуга в помощ на запалянковците, която е разработена с организацията рignVideo.

Феновете ще имат достъп до мобилно приложение, което ги отвежда в сайта на клуба, а там ще има секция за видеочат с лицензиран преводач от Британския жестомимичен език (BSL). Той ще помага на феновете за различни неща, пише "Дневник".

Чрез приложението феновете ще могат да си поръчват стоки от фенмагазина, да запазват пропуски за обиколки на сезона, както и да си купуват билети. Именно затрудненото обслужване във фенмагазините е едно от най-честите оплаквания на феновете, които имат увреден слух.

Организацията SignVideo е компания, която вече успешно си партнира с част от британските банки, правителството и Националната здравна служба.

"Наясно сме, че BSL е най-разпространеният сред глухонемите, затова клубът намери начин да бъде в подкрепа на тези хора. Нашата програма "Арсенал за всеки" е насочена именно към такива инициативи и сме много доволни", каза Алън Френсис, който е директор на това направление в Арсенал, цитиран от gol.bg.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »