Инициативните комитети от Овча купел опитват да разбият статуквото в избора на районен кмет

Инициативните комитети от Овча купел опитват да разбият статуквото в избора на районен кмет
Facebook/Ангел Стефанов
A A+ A++ A

„Заедно можем много повече!“ Или можем ли да загърбим партийните различия и да се обединим в името на квартала си?

 

Кандидат, издигнат от 6 инициативни комитета в район Овча купел в София, отива на балотаж на 3 ноември срещу районната кметица, която е издигната от управляващата партия ГЕРБ и заема поста от 8 години. Този пробив в партийното статукво стана възможен след като активни граждани и членове на Инициативни комитети от Овча купел и Горна баня се обединиха зад кандидатурата на един от тях, човек, който също като тях е участвал в протести, сигнали и обсъждания на бъдещето на квартала.

Издигането на кандидатурата на Ангел Стефанов беше оповестено във Фейсбук групите на района още през месец август, почти два месеца преди партиите да обявят официалните си кандидати за местните избори.

Ангел Стефанов е 42 годишен, семеен със съпруга и двама сина. Живеещ и работещ на територията на кв. Овча купел. С богат административен и институционален опит – два мандата като омбудсман на София, доктор по политология и в момента преподава в Департамент „Администрация и управление“ на Нов Български Университет.

Кандидатът на гражданските инициативни комитети е един от тях - основател на ИК “Маестро Кънев” в Овча купел и активен участник в протести, сигнали, срещи и обществени обсъждания относно проблемите с нелегалните имигранти, превенция на презастрояването и подобряване на инфраструктурата в района.

В 6-те инициативните комитети, които са издигнали Ангел Стефанов се срещат хора с различни партийни симпатии, но това не пречи на общата кауза. Всички те припознават Ангел Стефанов като човека, който ще работи в полза на гражданите и нуждите на района.

„Вероятно повечето от вас знаят, че в нашите Инициативни комитети работят различни хора – с различни партийни принадлежности и пристрастия. Това, обаче, никога не е било пречка да работим заедно в името на общи каузи и постигането на обществени ползи. Ангел е член на „Да, България”, и въпреки различните политически симпатии с някои от нас, всички ние единодушно се обединихме около неговата кандидатура. Защото го познаваме като достатъчно знаещ, искащ и можещ. И работещ. Защото вярваме, че е човекът, който би се справил с предизвикателствата на местното управление и ще направи всичко по силите си район „Овча купел“ да бъде едно наистина прекрасно място за живеене“, пишат организаторите.

В началото на официалната кампания за местните избори Ангел Стефанов беше обявен и като кандидат на Обединение „Демократична България“ и за него се гласуваше с бюлетина номер 66.

Ангел Стефанов и представителите на Инициативните комитети в района вярват, че ще успеят да спечелят доверието на гражданите. И бюлетините с номер 66 в неделя ще бъдат много повече.

Защото, както казват те – „Овча купел може много повече!“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »