Кървавата драма в Нареченски бани: Баща обрича сина си на доживотен затвор със смразяващи показания в съда

Кървавата драма в Нареченски бани: Баща обрича сина си на доживотен затвор със смразяващи показания в съда
A A+ A++ A
Бруталното убийство на софийския бизнесмен Венцислав Младенов в Нареченски бани отново е на дневен ред в съда. Преди обед единият от обвинените за умъртвяването му - Севдалин Боюклиев, даде подробни показания пред Окръжния съд в Пловдив. Той обаче не се призна за виновен, предаде от залата репортер на Novinite.bg от мястото на събитието.
 
Припомняме, че държавното обвинение, както и частен ищец твърдят, че на 21 март 2018 година Севдалин и Марин Боюклиеви (баща и син), пребили по особено брутален начин своя съдружник в магазин и кръчма в Нареченски бани. Жертвата е била подложена на удари с ръце, различни предмети, душена, а после трупът е бил намушкан в бидон, увит в перде и захвърлен в микроязовир (ВЕЦ) на река Чая.
 
Прокуратурата има доказателства, че в крайпътното заведение баджанакът на 47-годишния Маринов открива изхвърлена камера, запечатала фаталния побой и действията на убийците. Записващото устройство е монтирано от жертвата. Той се усъмнил, че Севдалин и Марин го мамят с пари. Оказал се прав и потърсил сметка от измамниците. Точно това отприщило животински бяс у тях и те го убили. От кадрите се виждало как пръв Севдалин започва побоя. След мелето все пак Венци бил още жив. За да го умъртвят, убийците го душили, млатили с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва. Точно ударите с последното оръжие се оказали фатални, сочи експертиза. После увили трупа в найлони, завързали го с въже, опаковали трупа в перде от кръчмата. Хладнокръвно прикрепили тежести и натикали жертвата в бидон, карали няколко километра и захвърлили варела във водоема.

Бащата и синът се върнали и изчистили местопрестъплението чрез препарати. В следващите дни Марин дори празнувал с авери рождения си ден и вдигал шумни наздравици.

След уличаващия ги от камерата запис двамата мъже, които имат досиета и за кражби, биват арестувани – именно в разгара на купона за рождения ден на Боюклиев-младши. Марин Боюклиев си признава и завежда полицията до мястото, където са изхвърлили трупа в бидона.

На днешното заседание потресаващо безсърдечният Севдалин Боюклиев хвърли вината върху своя син. Той се съгласи да разкаже своята гледна точка, но без сам да я излага, а като отговаря на въпроси.

"Не се признавам за виновен. Имах бизнес отношения с пострадалия. Имахме намерения да отворим крайпътен хотел-ресторант в Нареченски бани. Докато строяхме ползвахме помещения за магазин, в който се продавха млечни и месни продукти. Маринов внасяше стока от Сърбия. Той беше нервак, дори наби и изгони един работник, който лично бе докарал от София - Тодор се казваше. Други двама работници видяха случката и сами напуснаха. Аз също реших да не се занимавам и д анямам общо с Венци, ходих само да помагам, когато имаше нещо за дострояване по обекта, защото синът ми Марин бе съдружник с Венци.", каза Севдалин Боюклиев. И продължи със спомените си за фаталния ден:

"Счетоводството на обекта и фирмата се въртеше аматьорски - в тетрадка. Аз лично съм се подписвал в нея, когато взимах някакви пари. На 20 март 2018 година синът ми Марин ми се обади и ми каза, че Венцислав е вдигнал скандал заради липсващи, според него, 2000-3000 лева. Хвърлил е вината на Марин и аз отидоха на мястото, за да направя лично ревизия. Установих липса на не повече от 200-300 лева. Скарахме се и аз си тръгнах. По-късно същия ден се върнах и пак се скарахме за липсите Венци скочи да ме бие, удари ме в лицето с юмрук, сборичкахме се, след което той си удари главата в скарата на плота. Марин също се намеси в разпрата, за да ме защити. Последва бой, в който трудно си спомням кой кого и къде е удрял. В мелето е възможно всичко. Успяхме да надвием Венци, а после го преместихме в съседно помещение на обекта,з а д ане сме в магазинната част.  Вързахме го с въже, с помощ от сина ми, който държеше Венци.  Пострадалият беше в седнало положение на пода - жив. Нещо повече - заканваше се да ни убие, сипеше обиди. Аз се ядосах, напсувах и Венци и сина ми Марин и си тръгнах. Венци беше жив, макар с кървяща рана на главата. Тя се бе получила, защото в боя той падна и се удари в един ръб", описваше цветно Севдалин.

После Боюклиев директно хвърли цялата вина на своя син:

"Нямам общо със смъртта на Маринов, синът ми го удари с крак от гардероб, преди да си тръгна свалих кървавите дрехи и облякох работни, тръгнах си с Тойота Авенсис, после не съм виждал Венци. Минах през клуба на пенсионера в Нареченски бани, дадох им бабек и ракия - както правех обикновено. След това се обадих на жената, с която живеех на семейни начала - Марияна, за да й кажа,ч е с еприбирам. На нея не съм разказвал за станалия бой. След няколко дни роднини на Маринов дойдоха да го търсят, разбрах че е открит на 10 км от заведението - убит, увит, натъпкан в бидон и метнат във ВЕЦ. На 26 март ме арестуваха. Имаше камери и го знаех. Аз и Венци сме ги монтирали.  Разбрах от затворници че синът ми е разказал за побоя пред тях и че сам е убил Венци - довършил го е. После се е опитал да прикрие следите си", обясни своята версия Севдалин.

През това време синът му Марин бе седнал зад него и се държеше перманентно за главата. Когато съдията го прикани и той да задава въпроси на баща си, Марин само пророни: Нямам питания".

Заради противоречия в първоначалните показания на Севдалин Боюклиев съдия Христо Симидчиев реши да бъдат изчетени подробно показанията на няколкото свидетели по делото. Това продължи с часове, а решение ще има по-късно днес.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »