Цветанов и Флоров в Испания заради „какаиновия" кораб

Цветанов и Флоров в Испания заради „какаиновия" кораб
Шефът на ГДБОП Флоров (вляво) и вътрешният министър Цветанов заминават за Испания заради кокаиновата афера с кораба "Св. Николай". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров заминават за Испания в четвъртък.

Посещението им е във връзка с арестите на българските моряци от кораба "Свети Николай", на борда на който бяха намерени 3 тона кокаин.

Цветанов и испанският му колега Хорхе Фернандес Диаз ще обсъдят детайлите от операцията и ще разговарят по текущи въпроси от двустранното оперативно сътрудничество, обясниха от МВР.

Предвидени са и срещи на началникът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров с ръководството на испанската национална полиция.

Общо 21 българи от екипажа са в ареста, след като на борда на кораба бяха открити близо 3 т. кокаин. В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев.

По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд. Според експерти е възможно моряците да не са били наясно какво превозват.

#кораб „Свети Николай" #Испания #кокаин #български моряци #Цветан Цветанов #МВР #ГДБОП #Станимир Флоров #Хорхе Фернандес Диас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"