Склонни сме да похарчим средно 419 лв. на Черния петък

Склонни сме да похарчим средно 419 лв. на Черния петък
A A+ A++ A

Българите са склонни да похарчат средно по 419 лв. по време на намаленията на предстоящия Черен петък. Това сочат данните от проучване на платформата Black-Friday.Global. На 29 ноември се очакват значителни отстъпки в търговските центрове и в интернет, като в България те често започват още в четвъртък и продължават до края на календарната седмица или на месеца.

В българските магазини Черният петък, който започва като еднодневна акция за разпродажби в САЩ, навлиза през 2013 г. и през последните 5 години популярността му нараства динамично. Според резултатите от проучването 60% от анкетираните знаят за съществуването на Черен петък в нашата страна. Участие в разпродажбите ще вземат 43% от българите, като това е с 11% повече от миналата година.

По данни на Black-Friday.Global за 2018 г. в България е регистриран ръст на продажбите от 612% по време на Черния петък в сравнение с обикновените дни.

Активността на потребителите у нас е в своя пик между 8 ч и в 10 ч сутринта, като според проучването подобни данни са регистрирани и през 2018 година.
34% от българите посочват, че вече са взели решение за покупка и знаят какво ще купят. Известно е също, че на един участник в разпродажбите се падат средно 3,7 закупени стоки.

Статистиката от последните години показва, че в България в първата петица влизат следните категории стоки: дрехи, обувки, електроника, козметика и парфюмерия, битова техника. Тенденцията и в световен мащаб сочи, че най-купуваните стоки на Черен петък действително са дрехите и обувките и като цяло продукцията на модната индустрия.

Българите възнамеряват да участват в разпродажбите както чрез онлайн магазините, така и в търговските центрове в града, 42% от купувачите ще търсят изгодни предложения само във физическите магазини, а 28% ще предпочетат пазаруването онлайн.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"