Йорданка Фандъкова води пред Мая Манолова според букмейкъри

Йорданка Фандъкова води пред Мая Манолова според букмейкъри
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, novinite.bg

Букмейкърските къщи са прочути с това, че предлагат всевъзможни опции за залагане на своите клиенти. Онлайн хазартът от доста години е бизнес за милиарди по целия свят, а това кара операторите на различните букита да измислят нови и нови начини, за да накарат потребителите си да пръскат пари.

Novinite.bg попадна на интересна опция за залог, която предоставя известен роден букмейкър. Онлайн заложната къща използва момента и е пуснала пазари за "Следващ кмет".

Местният вот у нас е на 27 декември, когато по места ще се избират кметове и общински съветници (в София, Пловдив и Варна и районни кметове). Балотажите пък, ако такива се наложат, ще се състоят на 3 ноември. 

Нещо повече - букмейкърът е сложил "Кметски избори 2019" на възможно най-видно място, най-отгоре в платформата си. Щом човек "кликне" става ясно, че опциите са едва 2, но какви...

Може да се залага в надпреварите за градоначалник на двата най-големи града у нас - София и Пловдив. Novinite.bg проучи, че откакто този залог е пуснат, то ставките за него са доста "плаващи". Все пак днес коефициентите се задържат на едно ниво и са както следва:

За София: 

- С най-голям шанс, според оценката на букмейкъра, е Йорданка Фандъкова. Кандидатката за нов мандат е издигната от ГЕРБ, а коефициентът й е 1,56. Иначе казано, ако сложите 10 000 лева и Фандъкова спечели, то вие ще се облажите с чиста сума от 5 600 лева.

- На втора позиция е Мая Манолова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП. Шансовете на бившия омбудсман да седне на кметското кресло са изчислени на 2,05. Възвръщаемостта тук е двойна, че и малко отгоре.

- Трети е Борислав Игнатов, който е предложението на Демократична България за нов градоначалник. Тук вече любителите на залозите навлизат в "дълбоки води", защото коефициентът за архитект Игнатов е тлъст - 5,00. При положение, че той е стане нов кмет и някой го е прогнозирал с 10 000 лева, то печалбата "чисто" ще бъде цели 45 бона.

- Следва "патриотът" от ВМРО - Ангел Джамбазки. За настоящия евродепутат ставката е 8,00. 

- Оценена с коефициент е и гражданската кандидатура на Борис Бонев, създател на добилата огромна популярност "Спаси София". Младият Бонев ще донесе на всеки заложил за него 10 000 лева чиста печалба от 80 000, стига да спечели гласовете на най-много софиянци.


За Пловдив:

- Надпреварата под тепетата е неимоверно по-изравнена, ако се вярва на проучванията на букмейкъра. Лидер там е кандидатът на ГЕРБ и СДС - Здравко Димитров. Областният управител е със ставка от 1,73. Това означава, че залог от 10 000 лева за него може да донесе печалба от 7 300 лева.

- Втори, но плътно залепен за лидера, е издигнатият от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов. Той вече е бил градоначалник на Пловдив и е доста разпознаваем. Коефициентът за "патриотичната" кандидатура е 1,86. Вярващите в него могат да "захлебят" чисто 8 600 лева, при залог от 10 000.

- "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева, която се впуска за пореден път в битка за кмет, е оценен с 4,00, което почти сигурно я вади от балотаж, но пък хазартни личности могат да се пробват за доста добра печалба, ако Каназирева вземе, че победи.

- Кандидатът на БСП Николай Радев е със ставка от 6,00.

- Краен успех за кой да е друг кандидат в Пловдив е оценен от онлайн букито на космическите 20,00. Така набиращият скорост от задна позиция адвокат Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски" или пък олимпийският шампион Николай Бухалов от "Кауза Пловдив" биха направили ултра щастливи и доста богати тези, които им се доверят със залог от 10 000 лева. В случай на победа, то в сметката на позналия ще бъдат кредитирани 200 000 лева, от които 190 000 "чисто".

Припомняме, че законодателят у нас не облага с данъци участниците в онлайн залагания, така че гореспоменатите цифри си остават такива и от тях няма да има удръжки за държавата. 

Ето как местният вот може да се превърне в извор на печалба, стига политическите познания и нюх на играчите да се окажат точни.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Местни избори 2019
Последно от Местни избори 2019

Всички новини от Местни избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"