Оставката на Игнатов иска Налбант заради скандала с учебниците

Оставката на Игнатов иска Налбант заради скандала с учебниците
Мукаддес Налбант
A A+ A++ A

Оставката на министъра на образованието Сергей Игнатов ще бъде добре както за него, така и за българското образование, заяви бившият зам.-министър на образованието по време на мандата на Тройната коалиция Мукаддес Налбант.

В ефира на Дарик радио бившият заместник-министър, която беше посочена като автор на предизвикалия скандал доклад за дискриминацията в учебниците, определи реакцията на Игнатов след случилото се като „неадекватна".

Той определи „проучването" на КЗД като заплаха за националната сигурност на България и като гавра с българската идентичност.

Преди дни министърът на образованието официално опроверга информациите за несъществуваща идея за отпадането на Христо Ботев от учебниците, а след това, по поръчение на премиера Бойко Борисов, обяви, че правителството ще разглежда като заплаха за национална сигурност всеки, който направи опит за подмяна на историята.

В резултат на тези действия в критично открито писмо Мукаддес Налбант изрази съжаленията си към настоящия министър, наричайки го „обезличен".

По думите й Игнатов е трябвало да изпълни нещо, което е по волята на друг.

„Абсолютно съм убедена, че ако Сергей Игнатов бъде честен пред съвестта си, е наясно, че аз не мога да кажа такова нещо за Ботев”, допълни бившият зам.-министър.

#Сергей Игнатов #министър на образованието #Мукаддес Налбант #тройната коалиция #Христо Ботев #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"