Голяма мистерия около Стив Джобс и начина му на шофиране бе разгадана

Голяма мистерия около Стив Джобс и начина му на шофиране бе разгадана
A A+ A++ A

Основателят на Apple - Стив Джобс, се превърна в почти митологична фигура и източник на всевъзможни легенди след своята смърт през 2011 година.

Една от най-упоритите е тази за личния му автомобил - Джобс, гласи тя, никога не е слагал регистрационни номера на колата си и непрекъснато е карал в нарушение на закона.

Колкото и да не ви се вярва, първата част е самата истина. След завръщането си в Apple през 1997 г.  Джобс многократно е бил засичан с личния си автомобил без номера - нито отпред, нито отзад (впрочем през всичките тези години Стив остана верен на любимия си модел: сребрист Mercedes SL 55 AMG).

В интернет циркулират най-различни обяснения за това - че имал специално споразумение с полицията; че просто всеки път, когато го спрат, си плащал 250-те долара глоба; че искал по този начин да се предпази от фенове и папараци; че самите фенове постоянно му крадели номерата като сувенири; че той смятал калифорнийските номера за прекалено грозни...

Истината е много по-проста. Джобс е карал без номера, защото е имал законовото право за това. По негово време щатът Калифорния позволяваше новите автомобили да се карат без регистрационни табели в първите шест месеца, ако случайно купувачът размисли и реши да ги върне. Шефът на Apple просто се възползвал от тази вратичка и на всеки шест месеца връщал старото си AMG и купувал ново.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"