ВИДЕО Бойко откри завод на "Мерцедес" в България, разтопи инвеститора с лаф на турски

ВИДЕО Бойко откри завод на "Мерцедес" в България, разтопи инвеститора с лаф на турски
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Бойко Борисов лично присъства на откриването на супермодерния завод за фарове на "Мерцедес" в зона Куклен. Производствената база е на компанията "Одело България", а освен премиера, официални гости на събитието бяха още посланикът на Турция Хасан Улусой, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител Здравко Димитров, както и куп бизнесмени от региона.

При присгигането си Борисов разчупи атмосферата като поздрави инвеститора с "Как си, комшу?", предизвийквайки усмивки. Последва разходка из завода, при която преводач разясняваше на министър-председателя какво точно ще се случва в завода, превеждайки думите на инвеститора от английски.

В същото време представителите на холдинга "Одело Фабра" напомниха, че дизайнът на автомобилните светлини се прави в София, а в Куклен те ще се произвеждат.

"Това и е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги правят," отвърна гордо премиерът.

Турският холдинг инвестира в базата за автомобилопроизводство 62 милиона лева. Очаква се до 2023 година там да работят 400 души. Министерството на икономиката отпусна на община Куклен над 802 000 лева за изграждане на пътна инфраструктура и канализация до местността „Капсида“, за реализацията на инвестиционния проект на турската фирма. Холдингът създаде и R&D център през лятото в София.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »