Легловата база в Слънчев бряг заета на 100%

Легловата база в Слънчев бряг заета на 100%
A A+ A++ A

На 100 процента е заета легловата база в курортен комплекс Слънчев бряг до края на месец август, съобщи Елена Иванова, председател на Сдружение „Съюз на собствениците” в Слънчев бряг.

Хотелите от 21-во число на месеца влязоха в така наречения междинен летен туристически сезон и намалиха цените за българи и чужденци.

В него цените намаляват спрямо тези от края на юли и началото на август, но не са и толкова ниски, колкото ще бъдат през септември.

Намаленията на нощувките в междинния сезон спрямо тези в началото на август при четири и три звездни хотели са в различни обеми – започват от 15 и стигат до 20 на сто.

Влияние при определянето на цената оказва и разположението на хотела, каза още Елена Иванова.

Така почивка в 4-звезден хотел на първа линия с пакет „ол инклузив" струва между 80 и 60 лева на човек, а в 3-звезден хотел цените са около 50 лева на човек, има и случаи под тази цена. За децата има допълнителни отстъпки.

Междинният сезон ще продължи около три седмици, подчерта председателят на Съюза на собствениците.

Планиралите да прекарат отпуската си на море през септември, могат да се възползват от още по-изгодни оферти. Ново намаление се очаква след 10-то число.

Тогава например четиризвезден хотел, който веднъж е свалил нощувката с 15 процента, готви още едно намаление с 10 на сто на нощ за „ол инклузив”.

При хотелите от тризвездна категория пък септемврийското море ще е по-евтино с още 15 на сто, отново с включено изхранване. В края на първия есенен месец на места цените се очаква да паднат още.

Има всички предпоставки за спокойна почивка през септември с все още топла морска вода, допълни Слави Панайотов, търговски директор на верига хотели в курорта.

По думите му заетостта през този месец се очаква да е около 70 процента. Тогава предимно почиват немски, английски и рускоговорящи туристи на възраст 55+, младежите са по-малко.

#Слънчев бряг #Елена Иванова #Слави Панайотов #Съюза на собствениците #ол инклузив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"