Стартират нова процедура за концесия на летище "Пловдив"

Стартират нова процедура за концесия на летище "Пловдив"
A A+ A++ A

До месец ще започне нова процедура по концесия на летище Пловдив, съобщи под тепетата министърът на транспорта Росен Желязков.

"В момента приемаме концесионните анализи и предполагам, че до месец ще внесем в Министерски съвет предложениете за откриване на нова процедура", обясни Желязков. Предишната процедура беше прекратена през миналата година, след като класираният на първо място кандидат - консорциумът между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“, се отказа, а вторият участник -  „Консорциум Летище Пловдив”, не беше поканен на преговори.

Междувременно Община Пловдив първоначално заяви желание да вземе летището за стопанисване, но след това кметът Иван Тотев се отказа, защото държавата загуби и на втора инстанция делото за перона на летището. Развръзка за перона се чака в края на годината, защото делото е нарочено на 10 декември във ВКС. Съдебният спор е  между Министерството на регионалното развитие и фирма „Летище Пловдив“ АД, в чийто капитал е апортиран перонът още през 1995 г.

Министър Росен Желязков беше в Пловдив за откриването на изложението "Булколекто" и изложбата "Пловдив Фила 2019" в Панаира.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"