Данаилов вече диша самостоятелно

Данаилов вече диша самостоятелно
A A+ A++ A

Стефан Данаилов диша самостоятелно, макар да е интубиран. Дишането му се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което е необходимо да се направи дупка в трахеята му, т. нар. трахеостома. Близките му очакват днес да бъде екстубиран, т. е. да се извади тръбата от гърлото му, с която се подпомага дишането чрез подаване на кислород с определена концентрация, и да се сложи т. нар. назален катетър – малка тръбичка с две дупки пред носа, съобщи „24 часа”, цитирайки близките на актьора.

Ако се стабилизира дишането му, това означава много сериозно подобрение. Преди няколко дни той е докаран от Хисаря с много голям белодробен излив след падане.

Оттогава е в реанимацията на ВМА. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация.

БГНЕС припомня, че легендата на българското кино и театър бе приет в лечебното заведение на 9 октомври с усложнения след вирус. Впоследствие стана ясно, че е развил белодробна емболия и е трябвало да му бъде направена пункция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"