Меси след шестата Златна обувка: ШЛ е специална, но най-важна е Примера

Меси след шестата Златна обувка: ШЛ е специална, но най-важна е Примера
A A+ A++ A

Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси получи рекордната си шеста награда „Златната обувка“ за най-резултатен футболист в европейските клубни шампионати. През миналия сезон той се разписа 36 пъти в 34 мача от Примера дивисион.

Освен това вкара три пъти в Кралската купа и добави 12 попадения в Шампионската лига, където стана голмайстор на турнира. С 51 гола в 50 мача през целия сезон, Меси записа впечатляващото постижение от поне 50 попадения в рамките на една година за шести път в кариерата си.

"Без моите съотборници нямаше да успея да спечеля “Златната обувка“. Така че тя е и признание и за тях. Тук са Жорди Алба и Луис Суарес - двама от основните виновници да вкарам толкова голове", обяви Меси при награждаването си.

„В Барселона целта винаги е да спечелим всичко възможно. Много се дискутира Шампионската лига, но в клуба не забравяме Примера дивисион и Купата. Шампионската лига е нещо специално, но първенството е най-важното нещо. Именно силното представяне в Примера те кара да играеш със самочувствие във финалните кръгове на Шампионската лига и Купата“, допълни лидерът на Барса..

32-годишният аржентинец е единственият шесткратен носител на „Златната обувка“. С две по-малко е големият му конкурент в съвременния футбол – Кристиано Роналдо. Девет човека имат по две. Сред носителите на отличието има и трима българи: Петър Жеков с ЦСКА, Георги Славков с Ботев Пловдив и Христо Стоичков с ЦСКА.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »