Седем медицински сестри се барикадираха в МЗ

Седем медицински сестри се барикадираха в МЗ
A A+ A++ A

Седем медицински сестри се барикадираха в Министерството на здравеопазването и отказват да излязат от там след среща с министър Кирил Ананиев.

Те отказват да излязат от сградата, докато исканията им не бъдат изпълнени. Основното от тях е основната им заплата да е 1120 лева, колкото правят две минимални месечни възнаграждения към момента. „Не желаем оставката на министъра, а той да работи ефективно“, категорични са те.

Медичките обясниха, че не желаят смяната му, за да не се размие отговорността за неизпълнените им искания. Те настояват болниците да не бъдат търговски дружества, каквито са сега. Други протестиращи медсестри блокираха малко преди обяд част от булевард „Мария Луиза“.

Протесиращи все още има пред сградата на МЗ, като те сред тях има и лекари – специализанти, които ги подкрепя. Те пък не са съгласни с новата наредба за придобиване на специалност. За тях основен проблем е идеята да работят три години в лечебно заведение по избор на Министерството на здравеопазването, ако са специализирали за сметка на държавата. Aкo oткaжaт, те щe трябвa дa връщaт държaвнaтa cубcидия. "Вeчe иcкaмe дa чуeм нeщo кoнкрeтнo oт здрaвния миниcтър“, категорична беше една от протестиращите, медицинската сестра от Coфия Eлeнa Тoнeвa.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »