Полицаите настояват за 25% върху заплатите, плашат с протест

Полицаите настояват за 25% върху заплатите, плашат с протест
Полицейският синдикат настоява за увеличаване на основните заплати на служителите минимум с 25%, подобряване на трудовите условия и реформи в МВР.
A A+ A++ A

Служителите на МВР заплашиха с протест на жълтите павета, ако не получат исканото увеличение на заплатите си с 25%.

„Ако ситуацията не се промени, ние ще излезем на жълтите павета," заяви Валентин Попов, представител на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР), по повод срещата си със зам.-министъра на МВР Димитър Георгиев в сряда, предаде „Дневник".

Причината за нея бяха исканията на синдиката за увеличаване на основните заплати на служителите минимум с 25%, подобряване на трудовите условия и реформи във Вътрешното министерство. Веднага след края на срещата пред медиите се явиха само представителите полицейския синдикат, но не и такива на МВР.

„Не се договорихме за нищо!", заяви веднага след срещата Валентин Попов, която продължи два часа.

„Ако не се разберем до средата на септември, излизаме – твърдо и ясно," подчерта синдикалният представител и припомни, че служителите на МВР не са протестирали от близо две години и изрази увереността си, че евентуалният полицейски протест ще бъде подкрепен и от други структури на МВР.

Не стана ясно защо само един от полицейските синдикати присъства на срещата с представителите на МВР.

Пред медиите Валентин Попов изрази съмнението си, че полицейските структури ще бъдат по-силни в исканията си, ако в предприетите от СФСМВР действия се включат и останалите синдикати.

„Симеон Дянков все пак твърди, че до септември иска да внесе Закона за държавния бюджет. Веднъж внесен, пък още повече и приет, няма какво да си говорим за увеличение на заплатите," заяви синдикалистът Валентин Попов.

Той беше категоричен, че оглавяваната от него професионална организация няма време да чака до октомври и ноември и ще предприеме действия.

#МВР #синдикат #полицаи #заплати #протест #Валентин Попов #СФСМВР #Димитър Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »