Омекналият Боби си тръгва през задния изход, оставката му бе подадена насила

Омекналият Боби си тръгва през задния изход, оставката му бе подадена насила
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Президентът на БФС Борислав Михайлов сдаде властта. Това доскоро звучеше като изречение от фантастичен филм, защото босът се беше окопал в БФС, а край себе си допускаше само най-близки хора - Йордан Лечков, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Атанас Фурнаджиев, Михаил Касабов и няколко други. Вчера обаче Бобката изплю кокала.

За членове на Изпълкома пък Боби предлагаше все доверени лица, които държи на каишка. Пример за такъв в новото издание на управителното тяло е и един пловдивчанин - Димитър Георгиев-Аргира, който не е ясно какво върши в БФС, но пък е верен на шефа...

Постоянно се чуваха и гласове от футболни хора, специалисти и журналисти, че Борислав Михайлов е кукла на конци на боса на Лудогорец - Кирил Домусчиев. Като доказателство те прилагаха безметежния рейд на разградчани в последните 9 сезона у нас и съдийския комфорт, който "орлите" имат. Факти.

Оставката по принцип е морален жест, който бива аплодиран, когато е подадена по мъжки начин. Вчерашният случай бе всичко друго, но не и мъжка или достойна постъпка на Михайлов. Оттеглянето му бе поискано от премиера Бойко Борисов, заради слабите резултати на националния отбор, тежкото поражение от Англия и проявите на расизъм на стадион по време на съответната европейска квалификация. Първата реакция бе на отказ, пресаташето на БФС дори обяви, че оставка няма да има, защото няма причина за такава. Изненадани нямаше, никой не е очаквал Бобката да се предаде толкова лесно. Все пак, виждали сме го да омаловажава и други скандали, да се бъзика с негативни резултати на националите и с журналистки, да лее акъл като последна инстанция, макар и впиянчена.

Часове по-късно Боби омекна и метна оставка. Така той доказа тезата на опонентите си, че е непоследователен и алкохолното опиянение често го кара да не знае какво прави и говори (нека да видим дали в петък членовете на Изпълкома няма д аотхвърлят оставката на своя покровител).

ЕТО И КРАТКА РЕТРОСПЕКЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ В БФС:

Той бе член на Изпълкома към Българския футболен съюз от 2000 година, а година по-късно става първи вицепрезидент на покойния Иван Славков.

След оттеглянето на Батето, Михайлов поема поста на 21-и октомври 2005 година, а на 30-и януари 2009 е преизбран на поста си, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегата на конгреса на БФС.

На 14 февруари 2014 г. е избран за трети път за президент на БФС. На 16 февруари 2018 г. е преизбран отново за президент на БФС.

На 22 март 2011 година Борислав Михайлов е избран за член на Изпълкома на УЕФА. Той е първият българин, избран на този пост.

За огромно съжаление, под управлението на най-успешния вратар в историята на българския футбол, "лъвовете" не успяха да се класират нито един път на голям европейски форум, като последното ни участие датира от Европейското първенство 2004 г. в Португалия.

През 2016 година пък настоящото ръководство на Футболния съюз откри Футболна база "Домът на футбола" в Бояна, който бе финансиран изцяло с пари от УЕФА и ФИФА.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"