Откриха изложението „Дни на кариерата“ в ТУ

Откриха изложението „Дни на кариерата“ в ТУ
A A+ A++ A

Днес се откри тазгодишното издание на изложението, „Дни на кариерата“, което се провежда за 14-та поредна година в в Техническия университет-София и във филиала в Пловдив и „Факултет и колеж“ - Сливен, с рекорден брой участници - над 142 фирми, които са водещи за развитието на икономиката в България.

На откриването присъстваха Милена Дамянова - председател на Комисията по образованието и науката на Народното събрание, Таня Михайлова, зам.-министър на Министерството на образованието и науката, Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България и на Съвета на настоятелите на ТУ- София, много работодатели, преподаватели и студенти. „Благодаря на всички, които се отзоваха на общия призив да помогнем на бъдещите инженери и специалисти на България да намерят верния и успешен път на своето професионално развитие. Все по-важно е учебният процес да сверява часовника си с бурното развитие на технологиите, техниката и конкуренцията. Наша задача е да обучим студентите по програми и по специалности, които да отговарят на днешните огромни предизвикателства в областта на динамично развиващите се сектори на индустрията.

Дори ние, преподавателите от ТУ-София, всекидневно, следим за ярките постижения на днешните учени и наши възпитаници, някои от които са топ мениджъри на големи световни корпорации“ - каза в словото си при откриването на събитието, ректорът на ТУ-София, чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Георги Михов. Той посъветва студентите да се възползват максимално от възможностите на изложението, да се срещнат с бъдещите си работодатели и да изберат най-доброто работно място за себе си. „Моето пожелание днес е: един ден Вие да сте в ролята на работодатели, да предлагате работни места и да търсите специалисти от нашия университет. Така ще задържим и Вас и бъдещите поколения в нашата страна, която има огромна нужда от способни млади хора, готови да се посветят на изграждането на високотехнологична и просперираща България“ - допълни проф. Михов.

Интересът към изложението бе много голям. Стотици студенти още от ранните часове на деня започнаха да се информират за предлаганите работни места, стажове и възможности за своето професионално развитие. На 17-ти октомври изложението продължава във филиала на ТУ-София в Пловдив и във „Факултет и колеж“ - Сливен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »