Близки на моряците в Испания: Държавата е съпричастна и ни съчувства

Близки на моряците в Испания: Държавата е съпричастна и ни съчувства
Роднините на задържаните дойдоха в Министерски съвет в сряда, за да се срещнат с премиера Бойко Борисов, но отказаха да коментират за какво конкретно са говорили. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата е съпричастна към съдбата на българските моряци, задържани в Испания след кокаиновата афера на кораба „Свети Николай", обявиха близките на екипажа след среща с премиера Бойко Борисов.

„Държавата ни съчувства", заявиха близките, цитирани от БГНЕС, но отказаха коментар по случая до завръщането на вътрешния министър Цветан Цветанов от Испания.

21 български моряци от кораба „Свети Николай", на борда на който имаше 3 тона кокаин, бяха задържани при операция „Еспартана" край бреговете на Испания на 16 август.

Роднините на задържаните дойдоха в Министерски съвет в сряда, за да се срещнат с премиера Бойко Борисов, но отказаха да коментират за какво конкретно са говорили.

Близките на моряците изпратиха писмо до премиера, до министрите Цветан Цветанов и Николай Младенов, както и до председателя на парламента Цецка Цачева.

„Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се, с Вашата помощ, те да бъдат осигурявани", обърнаха се към представителите на властта близките на арестуваните моряци.

Те припомниха и думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки.

„Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!", писаха роднините.

#кораб „Свети Николай" #Испания #кокаин #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Николай Младенов #Цецка Цачева #моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"