Прекратяват хуманитарните доставки за кюрдите в Сирия

Прекратяват  хуманитарните доставки за кюрдите в Сирия
A A+ A++ A
Международните хуманитарни организации са прекратили работата и са евакуирали всички сътрудници в Североизточна Сирия след началото на военната операция на турските въоръжени сили. Прекратени са и доставките на хуманитарна помощ, заявяват от самопровъзгласилата се за кюрдска автономна територия, цитирани от РИА Новости.
 
Хуманитарната ситуация се влоши на фона на пълното прекратяване на доставките за хуманитарна помощ. Всички международни организации прекратиха работа и евакуираха сътрудниците си от територията на автономната администрация.
 
В заявлението се подчертава, че броят на принудително изведените лица надвишават 275 хиляди човека, от които 70 хиляди са деца. Много от бежанците са ранени и не могат да получат медицинска помощ заради прекратената работа на медицинските центрове.
  
Администрацията призовава ООН, Лигата на арабските държави и страните от ЕС да изпратят спешно хуманитарна помощ за бежанците, за да не се влоши ситуацията.
 
Автономната администрация на територията в Североизточна Сирия заяви за постигнато споразумение със сирийските власти за разполагане на сили на сирийската армия по границата между Турция и Сирия за оказване на помощ при отразяване атаките на турската армия и протурските групировки. Сирийските власти неведнъж са осъждали окупационната политика на Турция в северната част на Сирия.
 
Сирийската правителствена армия влезе в град Манбидж, контролиран по-рано от кюрдската автономна администрация, а по-късно беше съобщено, че е взела под свой контрол град Табка и едноименната военна база, както и други населени места в Хасека и Ракка.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"