Разбиха две лаборатории за производство на синтетични наркотици в Стара Загора

Разбиха две лаборатории за производство на синтетични наркотици в Стара Загора
A A+ A++ A

Две лаборатории за производство на синтетични наркотици в домашни условия са разкрити в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На 9 октомври служители на реда в града провели специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. В хода й те задържали 24-годишен местен жител.
При извършено претърсване в жилището му, полицаите намерили различни химически вещества и съдове с полепнали по тях остатъчни количества от тях, за които има данни, че били използвани за производство на синтетични наркотици в домашни условия.
Ченгетата иззели и найлонови торбички, съдържащи около 13 грама белезникави кристалообразни вещества, реагирали при полевия наркотест на метамфетамин, 4 хартиени опаковки със същата дрога и полиетиленова торбичка с около 4 гр канабис.
Два дни по-късно, в хода на аналогична спецакция, униформените претърсили апартамент, обитаван от 33-годишен мъж.Там открили са голям брой стъклени и пластмасови бутилки, съдържащи прекурсори за производство на наркотици, и различни съдове с полепнали по тях остатъчни количества от химични вещества.
Били конфискувани и 140 таблетки от различни медикаменти, 5 топчета канабис, кутийка, съдържаща опаковано в полиетиленови пликчета белезникаво, кристалообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин.Веществата били предадени за експертиза.
Двамата мъже били задържани, а работата по образуване на досъдебни производства продължава под ръководството на прокуратурата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"