България vs Англия! Ще се пребори ли Давид с Голиат?

България vs Англия! Ще се пребори ли Давид с Голиат?
A A+ A++ A

Националният отбор по футбол на България тази вечер посреща на стадион "Васил Левски" селекцията на Англия. Това ще е предпоследен мач за нашите от евроквалификациите за първенството догодина. Остава само срещата срещу Чехия на 17 ноември, която също ще е в София.

"Лъвовете" вече година нямат победа. В последния си двубой от квалификациите те завършиха 0:0 като гост на Черна гора. Ако не вземат победа срещу Англия или Чехия, момчетата на Краси Балъков за първи път в историята ще завършат без победа в квалификационна група за европейско първенство.

Капитанът Ивелин Попов може да стане българският футболист с най-много мачове срещу Англия - 4. По три имат Добромир Жечев, Радостин Кишишев и Стилиян Петров.

Дебют за Англия може да направи 21-годишният Фикайо Тимори от Челси.

Можем ли да спрем отбор за над 1 милиард евро? Играта винаги е била много непридвидима, но все пак има своите закономерности. В петък "трите лъва" загубиха с 1:2 от Чехия в Прага и днес трудно ще си позволят ново отпускане. Скалъпеният расистки скандал, който медиите на Острова се опитват да лансират, трудно може да размъти главите на националите им. Високоплатени професионалисти с богат опит във финали на Шампионска лига и последната фаза на Световното първенство.

България има нужда от силна мотивация, компактна игра в защита без да се оставят празни пространства за бързите им флангови играчи и никакво отпускане. Ако футболистите ни надскочат себе си... кой знае. Въпросите са много, а отговорите ще разберем довечера.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »