Застреляната Станка Марангозова въртяла схеми с банкерката, която източи сметките на Мартин Петров

Застреляната Станка Марангозова въртяла схеми с банкерката, която източи сметките на Мартин Петров
A A+ A++ A

Застреляната снощи в софийския квартал „Младост” бизнес дама Станка Марангозова е въртяла съвместни финансови афери със скандалната банкерка Ирина Аткова, източила близо 4 милиона лева от сметките на футболната звезда от Враца Мартин Петров в „Уникредит банк”, разкриха пред lupa.bg столични криминалисти, цитира Булнюз.


През лятото на 2017г. славният нападател на националния отбор установи, че без негово знание назначената му като лична банкерка от „Уникредит“ Ирина Аткова в продължение на 10 години е отклонявала милионите му, като шашмата е продължила даже след като финансистката е била отстранена от банката. След като аферата стана публично известна, Ирина Аткова офейка заедно с мъжа си от България и оттогава е в неизвестност. Мартин Петров пък се съди с банката за кражбата на милионите от сметките му.


Ирина Аткова, банкерката, ограбила Мартин Петров, е пренасочвала пари към застреляната снощи в "Младост" Станка Марангозова. Аткова е издирвана от 2018 г. заради кражбата на 4 млн. лева от сметки на врачанина.


Според криминалисти, разследващи аферите на Ирина Аткова, тя е пренасочвала пари към финансова пирамида, ръководена от застреляната снощи 46-годишна Станка Марангозова. Твърди се, че Аткова е отклонявала крупни суми и от други свои лични клиенти, които предоставяла на Марангозова.


Застреляната снощи Станка Марангозова е дъщеря на покойния вече депутат от БСП в 38-то Народно събрание д-р Кънчо Марангозов. Името на Марангозова нашумя през 2011 г., когато бе арестувана от ДАНС за пране на пари и измами в особено големи размери. Според разследващите, Станка е източила над 65 милиона лева чрез финансова пирамида. Марангозова завличала жертвите си, като се е представяла като брокер или инвестиционен посредник на известно дружество, което се занимава с такава дейност и има лиценз от Комисията за финансов контрол.


Делото срещу нея все още не е приключило.Финансово-икономическата експертиза, поискана от прокуратурата, е установила, че за по-малко от три години - от януари 2008 до октомври 2011 г., в сметката на Марангозова е постъпила сумата от 65 536 705.98 лева. Те са изпратени от различни хора, а впоследствие са пренасочвани към други сметки. Криминалистите предполагат, че Марангозова е „бушон” в схемата.


През последните месеци Станка Марангозова е участвала в нова финансова измама. Тя завлякла над 1.8 милиона лева от влиятелни бизнесмени, лъжейки ги, че купува от тяхно име на изгодни цени акции в компании, листвани на борсата.
Станка Марангозова многократно е била заплашвана, заради което и често сменяла жилищата си. Преди време се установила в „Младост 1” , в апартамента на мъжа, с когото живее. Именно съпругът на 46-годишната Станка подаде сигнал в МВР, че любимата му е убита.


Той открил Станка с куршум в главата на шофьорската седалка на автомобила й около 20.50 часа снощи на паркинг пред жилищен блок и на метри от болницата „Света Анна“ в квартал „Младост 1“. До трупа на Марангозова била подхвърлена бяла роза – знак за мафиотско убийство. Криминалистите предполагат, че Станка Марангозова може и да се е познавала с килъра си, другата версия е, че тя е издебната, докато се прибира у дома си и е ликвидирана от наемния убиец.
Засега от МВР не дават категорично становище, че Станка Марангозова е убита от наемник.  „Разследващите работят по версии. Предстои много работа, така че в момента, в който можем да ви дадем някаква информация, ще ви бъде дадена. Работим по абсолютно всички версии. Към момента мотив не можем да посочим, тъй като трябва да направим анализ на данните и доказателствата, които ще съберем“, обясни Георги Хаджиев, директор на СДВР.


При днешния повторен оглед на местопрестъплението, ченгетата откриха 3 гилзи от куршуми, както и проектилите. Заради оставените улики ченгетата предполагат, че килъра е аматьор и е застрелял Станка по лични подбуди. Захвърлената бяла роза до трупа на Марангозова се оказа изкуствена. Според версията на криминалистите, бялата роза била с цел да бъде отвлечено вниманието на жертвата от пистолета. Предполага се, че Станка е отворила прозореца на автомобила си, за да говори с убиеца, който й пуснал куршум в главата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"