Какво се случва сега с индонезийчето, което пушеше по 40 цигари на ден?

Какво се случва сега с индонезийчето, което пушеше по 40 цигари на ден?
https://www.peoples.ru /Арди Ризал фотография
A A+ A++ A

През 2010 г. в една от чуждестранните развлекателни телевизионни програми показа видео, в което двегодишно индонезийско момче пушеше цигари, буквално една след друга. Този инцидент заинтересува обществеността и много медии искаха да опознаят момчето по-добре. В резултат на това стана ясно, че името му е Арди Ризал, цитира агенция Булнюз

В едно от интервютата бащата на детето признава, че именно той е научил Арди да пуши, защото самият той е започнал да пуши рано и не вижда нищо лошо в това. Всеки път, когато родителите му забравят да дадат на сина си цигара, той започва да плаче, да се пазари и да се оплаква от главоболие. Така според баща си Арди успява да пуши 40 цигари на ден. 
След подобна информация, която развълнува обществеността, много благотворителни компании в сътрудничество с индонезийските власти решиха съвместно да помогнат на момчето да се справи с пристрастяването му.
Лекарите в центъра за реабилитация, където момчето се озовало, опитвайки се да намерят алтернатива на цигарите му давали храна. Това не подобрило много ситуацията, тъй като момчето не само наддало на тегло, но и получило висока степен на затлъстяване.

Заслужава да се отбележи, че Арди Ризал далеч не е изолиран случай. Пушенето в Индонезия е много често и местните жители все още не разбират цялата вреда от това.


Според проучвания по-голямата част от индонезийците започват да пушат на 6–9 години и не мислят да се откажат. Освен това продажбата на тютюневи изделия в тази страна практически не е регулирана.

Що се отнася до Арди, с помощта на рехабилитационен център той успя първо да се отърве от никотиновата зависимост, а след това и от затлъстяването.

Ако вярвате на лекарите, тетвърдят, че въпреки необичайното минало на момчето, той няма здравословни проблеми. Това обаче е добра новина.

Днес Арди Ризал е на 11 години.

 

Снимки: https://www.peoples.ru/state/citizen/ardi_rizal/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"