Ферарио Спасов ще вади горещите кестени в Ботев Пловдив

Ферарио Спасов ще вади горещите кестени в Ботев Пловдив
A A+ A++ A

Ферарио Спасов е новият треньор на застрашения от изпадане гранд Ботев Пловдив. Това е новината от днес от Коматево, където собственикът Георги Самуилов пристигна за трети път в последните 10 дни, за да въдворява ред.

Спецът поема „канарчетата“ не като пожарен, а като постоянен вариант. Това е било неговото условие, за да се ангажира с клуба, който водеше и преди доста години, научи Novinite.com. Заплатата на Спасов ще е около 10 000 лева, а срокът на договора ще бъде обявен от официалния сайт на „жълто-черните“ по-късно.

Феро ще се концентрира изцяло с първия тим, което значи, че Ботев ще търси нов шеф на ДЮШ.

Голяма вест от най-стария клуб е и това, че сред помощниците на Ферарио ще бъде Лилчо Арсов. Легендарният страж ще отговаря за формата на вратарите. Диян Божилов пък ще бъде дясната ръка на Феро.

Ултиматум на Спасов е бил повече футболистите да не бъдат подлагани на детектор на лъжата, което е било прието от боса на „канарчетата“.

Все още тъне в няснота как точно Ботев ще се раздели с досегашния треньор – Желко Петрович. Черногорецът е натискан от Георги Самуилов и Иван Йотков да хвърли сам оставка, а това ще значи, че баснословната му неустойка от около 150 000 лева няма да тежи на клуба.

Това обаче съвсем логично не е по вкуса на Желко. Той ще настоява да си вземе поне половината от парите или около 6 негови месечни възнаграждения.

Както е известно парите в Ботев са кът. Клубът е дал приоритет на дострояването на Колежа, а бюджетът на първия тим – свит.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"