Облачно с превалявания от дъжд ще е времето днес

Облачно с превалявания от дъжд ще е времето днес
A A+ A++ A

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно, на места в Южна България с превалявания от слаб дъжд. Около обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява и до края на деня над повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 12° и 17°, в София около 13°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места, предимно в масивите от Южна България, ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. По-късно през деня от запад валежите ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно и на места, главно по-южното крайбрежие, ще превалява дъжд. След пладне от север ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »