Холандия реши: Страната вече официално ще се казва Нидерландия

Холандия реши: Страната вече официално ще се казва Нидерландия
A A+ A++ A

Правителството на Нидерландия реши да се откаже от името Холандия, съобщава Adformatie. Властите смятат, че имиджът на страната трябва да се обнови, тъй като Холандия се асоциира от туристите основно с наркотици и амстердамския "квартал на червените фенери".

Новият образ ще се изгражда около името Нидерландия, предаде РИА Новости. Той ще бъде активно популяризиран на международни събития, като например конкурса за песен на Евровизия 2020.

Като част от новата стратегия Нидерландия ще се яви с истинското си име на следващия конкурс „Евровизия“, който ще се проведе през май в холандския град Ротердам.

В много страни наименованието "Холандия" се използва като обозначаване на цялото кралство, взаимозаменяемо с "Нидерландия".

Използването обаче е неточно, тъй като в държавата всъщност има две провинции - Северна Холандия и Южна Холандия, заемащи под 18% от територията на страната, но не представляват цялата й територия.

Мнозинството жители на страната, особено от южните провинции Лимбург и Северен Брабант, са против използването на названието "Холандия" за цялата страна.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »