Ангелкова свика спешна среща за фалита на "Астрал Холидейз"

Ангелкова свика спешна среща за фалита на "Астрал Холидейз"
A A+ A++ A

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква този следобед извънредна среща с ръководството на "Астрал Холидейз" и застрахователното дружество "Уника" АД. Причината е обявеното прекратяване на дейността и започването на процедура по несъстоятелност на туроператора, съобщиха от Министерството на туризма.

От там уточняват, че "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД има валидна застраховка със застрахователната компания "Уника" АД. Лимитът на полицата е 700 000 лв. и е за срок до 14 ноември 2019 година.

В момента се работи по изясняване на точния брой туристи, които имат договори за туристическа услуга с "Астрал Холидейз".

Дружеството уверява, че пътуванията на основната част от туристите, закупили почивки, които в момента се намират зад граница, са платени. Компанията информира още, че клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания.

В официалната позиция на дружеството се казва, че потребителите на "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но "АСТРАЛ" не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон.

Министерство на туризма е в непрекъсната връзка с представители на туроператора и следи ситуацията, за да бъдат защитени интересите на туристите според правилата на българското законодателство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »