Разбиха бизнеса на дилъри в Монтанско

Разбиха бизнеса на дилъри в Монтанско
A A+ A++ A

Полицията е разбила бизнеса на неизвестни дилъри в Монтанско, информира агенция BulNews. Открито е голямо количество канабис в две коли и наркооранжерия, съобщиха от пресцентъра на МВР-Монтана.


Вчера в полицията е получен сигнал за случая. Ченгетата отишли на посочено място на земен път в местността Стокина бабка край село Долна Вереница. Там те открили два автомобила  „Хонда CR-V” с монтански регистрации. Справка показала, че собствениците са двама младежи от областния град на 21 и 26 години. 


На двете возила са извършени претърсвания. Под предния капак на първия автомобил служителите на реда намерили бяла найлонова свивка, в която имало 2 части от зелено растение канабис с дължина 10 и 14 сантиметра и тегло от 21.2 грама. Под прага на втория автомобил пък, между предната и задната врата от дясната страна, били намерени още 2 части от същото растение с размери 12.5 и 7.5 сантиметра, като общото им тегло било 18.4 грама. Намерени били още 1.4 грама от дрогата, която била скрита под гумената стелка на предната дясна седалка. Там полицаите се натъкнали и на саморъчно направен нож тип „мачете“. 


Същата нощ между 23.40 и 1.35 часа е извършен оглед и друга местност – Чукаро край същото село, до която се стига по отъпкана пътека встрани от земен път. Там, сред храсти и дървета, били намерени 7 засадени зелени храста канабис. Дължината на листната им маса била от 1.40 до 2.10 метра, а теглото - около 12 кг. 


На около 50 метра от храстите в гориста местност имало заслон, направен от картон и син полиетиленов найлон. Около него са открити 5 чифта черни гумени ръкавици и опаковки от напитки. Под найлона пък е намерена картонена конструкция, състояща се от две части, като на всяка имало завързани по дължина платнени връзки, наподобяващи простор, на които висели общо 20 растения канабис с различна дължина и общо 180 съцветия. Теглото на изсушената вече дрога било 4.5 килограма. 


Полицията издирва кой е завъдил и скрил наркотиците. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"