Муравей Радев написа книга за адските мъчения в комунистическите лагери

Муравей Радев написа книга за адските мъчения в комунистическите лагери
A A+ A++ A

Бившият финансов министър Муравей Радев представи на книгата си „Прекършен живот“, която разказва за трудностите, през които е минал баща му Георги по време на 10-годишния си престой в комунистическите лагери, 5 от тях – в Белене.

Гости на премиерата в препълнената зала на Историческия музей в Пловдив бяха председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, кандидатът за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов, кандидатите за общински съветници Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарова, Тони Каменова, Мария Ненчева, Мирослав Тенев и много пловдивчани.

„Хората са били хвърляни в лагерите, защото не са страдали достатъчно за кончината на Сталин. На много от тях са им измръзнали крайниците и са били ампутирани. Тази съдба е сполетяла племенника на Пейо Яворов, който е загубил и двата си крака до коленете“, каза бившият финансов министър.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова адмирира Муравей Радев за книгата и го призова да не спира да пише, за да е наясно младото поколение с този период и никога комунистите да не се връщат отново в управлението.

„Нека тази книга не е последната, за да може днешната генерация да знае историята ни и да оцени свободата, с която разполага“, отбеляза Стоянова.

Муравей Радев призна, че е жив свидетел на много ключови събития и би могъл да ги събере в мемоари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Местни избори 2019
Последно от Местни избори 2019

Всички новини от Местни избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"