Премиерът се среща с роднините на моряците от кораба „Св. Николай"

Премиерът се среща с роднините на моряците от кораба „Св. Николай"
Срещата, поискана от роднините на 21 българи от екипажа, арестуван при кокаиновата афера на 16 август в Испания, ще се състои след заседанието на МС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с близките на задържаните български моряци от кораб „Свети Николай" в сряда.

Срещата, поискана от роднините на 21 българи от екипажа, арестуван при кокаиновата афера на 16 август в Испания, е предвидена да се състои след заседанието на Министерския съвет.

Близките на задържаните моряци отправиха покана към премиера за среща с тях на 20 август.

На срещата те ще получат яснота за случилото се в Испания. За пътуването до София Областната администрация във Варна е осигурила микробус. Областният управител Данчо Симеонов пък ще придружи близките на моряците до столицата.

Откритото им писмо е адресирано освен до министър-председателя и до министрите Цветан Цветанов и Николай Младенов, както и до председателя на парламента Цецка Цачева.

„Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания, да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се, с Вашата помощ, те да бъдат осигурявани," написаха близките на задържаните българи.

Те припомниха и думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки.

„Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца, за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!," писаха роднините.

#кораб „Свети Николай" #Бойко Борисов #български моряци #Испания #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"