Борисов с топли думи към учителите във Фейса, обеща им допълнително 360 млн. лв.

Борисов с топли думи към учителите във Фейса, обеща им допълнително 360 млн. лв.
A A+ A++ A

Силно ценя Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати”. Това написа министър-председателят Бойко Борисов във Фейсбук по случай Международния ден на учителя.

Борисов подчерта, че учителите заслужават повече от добри думи.

„Потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство, Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри. Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата”, пише още премиерът.

На 5 октомври е Международният ден на учителя. Отбелязва се от 1994 година насам. Той влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. Това става през 1966 година, а целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"