ВМРО: България няма да допусне Северна Македония в ЕС

ВМРО: България няма да допусне Северна Македония в ЕС
A A+ A++ A
Не може една политически изградена от югославските комунисти лъжа за миналото на Македония да бъде допусната и призната от цивилизования европейски свят. Това е условие което трябва да бъде изпълнено. Това заяви доц. Милен Михов от ВМРО.

В България няма политическа сила, няма политически фактор, няма институция, която да допусне и да приеме това, каза още той пред bTV.

Господин Каракачанов вчера заяви, че щом не бързаме да изчистим историята няма да бързаме и със зелената светлина към Европейския съюз. Позицията на България e, че дата на Северна Македония нe трябва да бъде определена през октомври месец, продължи той.

Припомняме , че вчера вицепремиерът и лидер на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов заяви: "ЕС не може да бъде легитимация за неправди, а България да бъде използвана по този груб начин като трамплин от страна на управляващите в Скопие".

Тази позиция е по повод интервю на македонския президент Стево Пендаровски за македонска медия, в което той "си позволява да злоупотребява с историческата истина относно произхода на Гоце Делчев и да дава нееднозначни сигнали към Комисията по исторически и образователни въпроси, че трябва услужливо да тупа топката, а не да води разговори по същество". Така разкрива замисъла на Скопие всъщност да саботира процеса, смята Каракачанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"