След гладиаторска битка Григор отпадна от турнира в Ченду

След гладиаторска битка Григор отпадна от турнира в Ченду
A A+ A++ A

Нашият Григор Димитров се провали в опита си да достигне до полуфинал в турнира от АТП 250 серията в Ченду, след като беше победен в изключително оспорван мач със 7:5, 6:7 (9), 6:7 (3) от представителя на Казахстан Александър Бублик в първи четвъртфинален сблъсък на турнира. Двубоят беше изключително нервен и равностоен, като с по-здрави нерви излезе казахстанския тенисист Бублик след цели два часа и половина игра.

Първият сет премина на приливи и отливи. Григор започна по страхотен начин, като записа 2 бързи сервис геймове, а между тях постигна и бърз пробив в сервиса на Александър Бублик, след като се възползва от редица неточности на своя съперник.

След като резултата стана 3:0 обаче последва спад в представянето на нашия тенисист. Бублик започна да използва умело своя сервис гейм, докато Григор изгуби своето хладнокръвие в петия гейм, за да може казахстанският му опонент да върне мигновено пробива и да направи резултата 3:3.

В следващите геймове двамата тенисисти си печелеха своите подавания, въпреки няколкото възможности за Григор за пробив. Сервисите на Бублик обаче винаги го спасяваха в най-важните моменти.

Това се промени при резултат 6:5 в полза на българина. В нов непоследователен и хаотичен сервис гейм на Бублик Григор стигна до точка за пробив и този път не сбърка. Две непредизвикани грешки при 40:40 една след друга дадоха първата част на българския тенисист.

Във втория сет нещата се движеха през цялото време гейм за гейм. И двамата тенисисти не се справяха добре с разгадаването на противниковия сервис, като точките за пробив бяха малко и спорадични във времето. Подаванията вървяха добре и за двамата тенисисти, за да се стигне до резултат 6:6, съответно дълъг 13-ти гейм за определянето на победител във втория сет.

Той се оказа изключително завързан и на практика отражение на целия сблъсък. Двамата играчи размениха по 1 минипробив в до 3:2, след което нещата тръгнаха отново точка за точка. След множество спасени сетболове и мачболове в крайна сметка с по-здрави нерви излезе Александър Бублик, който стигна до решителния минипробив при 10:9. След няколко страхотни разигравания Григор се пропука с непредизвикана грешка, след която Бублик затвори сета при 7:6.

Началото на третата част беше изключително негативно за българския номер 1 в тениса. Бублик започна със сервис гейм на 0, след което постигна и пробив след 2 поредни непредизвикани грешки на Григор в ключовите моменти от сервис гейма на българина. Казахстанецът затвърди своя пробив след нова серия мощни сервиси, за да стане резултата 3:0.

Двамата започнаха да вървят гейм за гейм след бурния старт на Бублик. В следващите три гейма от двубоя посрещащите стигнаха до едва 1 спечелена точка, за да стане 4:2 за Бублик.

В този момент обаче ръката на казахстанския тенисист трепна. При 30:15 на свой сервис Бублик се самоунищожи, допускайки две поредни двойни грешки, преди да сбърка готово воле за отразяване на точката за пробив. Така нашият тенисист върна пробива за 3:4, преди да си вземе подаването и да изравни при 4:4. 

До края на сета двамата тенисисти успяваха да печелят своите геймове, за да се стигне логично до нов тайбрейк, който да определи изхода от срещата.

Този път обаче съпротивата на българина далеч не се оказа толкова силна, колкото във втората част. Бублик набързо постигна два минипробива аванс, преди да поведе и с 5:0 в рештелния 13-ти гейм При 6:1 казахът с пропука, като хасковлията успя да върне 2 от минипробивите, но в следващата точка късметът окончателно обърна гръб на Димитров, след като мрежата помогна на Бублик да затвори мача тахбрейка при 7:3. 

Така Александър Бублик си осигури място в полуфиналите на турнира в Ченду, където ще чака някой измежду Жоао Соуса и Лойд Харис. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"